HorecaVakPunt Zuid-Holland

Missie: Onze passie voor de horeca overbrengen op een nieuwe generatie jongeren door een intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven!

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor?

HorecaVakPunt Zuid-Holland is voor erkende leerbedrijven die het belangrijk vinden dat studenten, zowel in het leerbedrijf als op school, goed begeleid worden en zich kunnen ontwikkelen tot goede vakmensen. Zoals u wellicht weet is er een tekort aan goed personeel in de horeca. Wij willen deze goede vakmensen in de horeca verwelkomen en behouden! De uitgebreide doelstellingen van HorecaVakPunt Rotterdam vindt u hier.

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

HorecaVakPunt was een landelijke organisatie die regionaal de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs stimuleert en ondersteunt, om de kwaliteit van het praktijkleren in de horeca te versterken. Medio 2016 is de landelijke organisatie definitief opgeheven door het bedrijfsschap horeca en het SVH. Maar in Zuid-Holland blijft de de orgnisatie bestaan onder de naam HorecaVakPunt Regio Zuid-Holland. De organisatie HorecaVakPunt Regio Zuid-Holland is gesplitst in drie kleinere regio's met elk een eigen werkgroep: Rotterdam, Den Haag-Leiden en Gouda.

Iedere werkgroep bestaat uit leden van het bedrijfsleven en medewerkers van de onderwijsinstellingen en wordt ondersteund door een adviseur van SBB en een medewerker van KHN. In dit overleg is de input van het bedrijfsleven leidend. Naast de overleggen van de werkgroep, zal ook de achterban geïnformeerd worden over de activiteiten die georganiseerd worden.

Wat verwachten wij van u?

Wat verwachten wij van u?

U bent, als lid van HorecaVakPunt in Zuid-Holland, een belangrijke bron om te streven naar een optimale samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Daarnaast zult u, als HorecaVakPunt bedrijf, staan voor kwaliteit en betrokkenheid bij het opleiden van de studenten. Wij verwachten een actieve rol bij het enthousiast maken van studenten door het verzorgen van activiteiten zoals workshops, gastlessen, rondleidingen, voorlichting studenten VMBO-scholen enz. enz.

Behalve leerdrijven zijn er ook veel leveranciers die de doelstellingen van HorecaVakPunt Regio Zuid-Holland onderschrijven en vaak ondersteunen bij de verschillende activiteiten.

Wat levert het u op?

Wat levert het u op?

  • Grote groep bedrijven die aantoonbaar goed bezig is met opleiden van de student en die regionale bekendheid krijgen op de facebookpagina's van HVP zodat studenten direct kunnen zien bij wie ze het beste kunnen solliciteren.
  • Studenten worden door school geattendeerd te solliciteren bij een HVP bedrijf omdat zij goed bezig zijn met het opleiden in zijn geheel.
  • Als leerbedrijf kun je er vanuit gaan dat een student die bij een ander HVP bedrijf zijn vorige jaar heeft afgerond, ook daadwerkelijk zijn taken heeft gedaan die hij moet doen. Is dit niet het geval dan meldt u dit bij de school / voorzitter van de regiowerkgroep. Het bedrijf zal dan worden aangesproken.
  • Verbetering in communicatie tussen school en leerbedrijf en de leerbedrijven onder elkaar.
  • Mogelijkheid tot het volgen van workshops voor leermeesters en studenten.
  • Minimaal eenmaal per jaar een regionale bijeenkomst voor HVP bedrijven.
  • Mogelijkheid om zitting te nemen in een van de regiowerkgroepen van HVP Regio Zuid-Holland en op die manier mee te kunnen beslissen over: onderwijs, introductieweken, masterclasses, BPV enz.
  • Speeddates tussen leerbedrijven en leerlingen.
  • Vermelding van uw aansluiting bij HVP op de website praktijkopleider.info.

Aanmelden

Email voor vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Websites partners en vrienden van HorecaVakPunt Regio Zuid-Holland:

Werkgeversorganisatie KHN Koninklijke Horeca Nederland
Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven SBB
Groothandel horeca HANOS regio Delft-Den Haag HANOS

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief