Skip to main content

Albeda College gaat als eerste school helemaal over van SVH naar Examenwerk

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 17 april 2017

Waarom overstappen naar Examenwerk?

Al een hele lange tijd werken de mbo-horecascholen met het landelijke Handboek BPV. Sinds enige jaren is het Albeda College overgegaan op de digitale versie van dit BPV Handboek. Deze digitale Handboeken BPV waren te vinden op BPV2 van het SVH.

Afgelopen zomer is landelijk de herziene kwalificatiestructuur ingevoerd in het beroepsonderwijs. Hiervoor zijn ook nieuwe digitale Handboeken ontwikkeld.

Deze nieuwe versies waren uitlsuitend te vinden bij Examenwerk. Voor leermeesters en docenten was deze situatie niet handig. Dit kon betekenen dat u vanaf de zomer met twee systemen moest werken. Bijvoorbeeld voor een tweedejaars student moest u bij BPV2 zijn voor de begeleiding en voor een eerstejaars student bij Examenwerk. 

Nu gaat dat gelukkig veranderen! Vanaf 30 juni 2017 stopt het SVH helemaal met BPV2 en gaat alles over naar Examenwerk. Zowel de oude als de nieuwe digitale Handboeken staan dan op één website.

Als u nu nog een student bij BPV2 van het SVH heeft, dan heeft u op de website al kunnen lezen dat vanaf 30 juni 2017 de website BPV2 niet meer gebruikt kan worden. Deze transitie is een enorme grote operatie en daarom heeft het Albeda College besloten om al op 24 april in z'n geheel over te gaan naar Examenwerk. 

Wat betekent dat voor u?

Heeft u een student van het Albeda College bij Examenwerk dan hoeft u niets te doen. Alles blijft zoals het nu is.
Heeft u een student van het Albeda College bij het SVH www.bpv2.nl dan zal deze vanaf 24 april in zijn geheel overgezet worden naar Examenwerk. Zowel openstaande praktijkperiodes als de historie zal in z'n geheel worden overgezet. Ook uw eigen gegevens zullen worden overgezet naar Examenwerk.

U moet vanaf 24 april wel een nieuwe URL/link gebruiken namelijk https://examenwerk.praktijkbeoordelen.nl U kunt gewoon met uw eigen inloggevens blijven inloggen en ook de systematiek van de nieuwe omgeving is precies hetzelfde zoals u gewend was. 

Heeft u studenten bij beide systemen, dan zijn uw inloggegevens van Examenwerk leidend. Zodra u inlogt met de inloggevens van Examenwerk dan ziet u zowel de studenten van BPV2 als de studenten van Examenwerk.

Vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.