Skip to main content

Uit de landelijk pers → CNV-voorzitter Maurice Limmen noemt arbeidsvoorwaarden in de horeca armzalig

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 18 januari 2018

CNV sluit een cao horeca af waar zij eigenlijk helemaal niet achter staan, zo blijkt nu. FNV Horeca vindt het onbegrijpelijk dat CNV een nieuwe cao horeca, notabene de slechtste cao die de horeca ooit heeft gehad, heeft afgesloten en nu naar buiten komt met dit standpunt over arbeidsvoorwaarden in de horeca.

 “Wij zijn erg teleurgesteld in de rol van het CNV rondom de cao-onderhandelingen. Zij verkwanselen de arbeidsvoorwaarden in deze bedrijfstak en maken zich hiermee volstrekt ongeloofwaardig.” Aldus Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca.

CNV-voorzitter Maurice Limmen geeft in een interview aan De Telegraaf aan dat werkgevers de arbeidsvoorwaarden volledig naar de gallemiezen geholpen hebben en dat de horeca sector daar een goed voorbeeld van is. Limmen noemt de arbeidsvoorwaarden in de horeca armzalig en er wordt maar weinig tot niets aan scholing en ontwikkeling gedaan. Hij vindt het daarom volstrekt logisch dat er een krapte in de horeca branche is. Dit zijn vreemde uitspraken gezien de cao horeca die CNV Vakmensen recent heeft afgesloten met Koninklijke Horeca Nederland.

​Rober Willemsen, voorzitter KHN heeft ook gereageerd op de uitspraken van de heer Limmen: "Ik begrijp echt niet dat de heer Limmen zich zo negatief uitlaat over de arbeidsvoorwaarden in onze branche, terwijl we net twee maanden geleden met CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca hebben afgesloten! De cao is er net en moet er juist voor zorgen dat de arbeidsvoorwaarden in onze branche verder verbeteren. Als de voorzitter van CNV van deze nieuwe horeca cao af wil, dan horen wij dat graag van hemzelf."

De nieuwe cao horeca kent veel verslechteringen ten opzichte van vorige cao-afspraken en een reële koopkrachtverbetering voor horecamedewerkers blijft uit. Om deze reden is FNV Horeca niet akkoord gegaan met deze cao. FNV Horeca blijft zich inzetten voor een beter loon en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

bron: https://www.fnvhoreca.nl

Voor meer informatie over de nieuwe CAO klik hier