Zijn leerwerkplaatsen de toekomst?

Naast beroepspraktijkvorming (stage), waarbij de studenten in de echte beroepspraktijk hun vaktechnisch handelen leren en oefenen, vindt nog steeds een groot deel van het beroepsonderwijs plaats in de klas. Dit klassikaal onderwijs verplaatst zich de laatste jaren meer en meer richting de

reële beroepscontect. Het Albeda richt zich ook steeds meer op deze vormen van onderwijs. Albeda noemt zo'n plek een 'leerwerkplaats' (niet te verwarren met een BBL plaats). Albeda gelooft dat een leerwerkplek bij uitstek een plaats is om te leren en studenten te inspireren. Op zo'n plek geeft de docent samen met onze stakeholders vorm en inhoud aan het beroepsonderwijs.

Met veel genoegen presenteert het Albeda het eerste Albeda E-magazine over leerwerkplaatsen.

Dit magazine is bedoeld om te inspireren en is een uitnodiging om samen de dialoog aan te gaan. Want daar gaat het om in leerwerkplaatsen: met elkaar het gesprek voeren, leren van elkaar en samen goed en relevant onderwijs ontwikkelen voor studenten en bedrijfsleven.

Voor meer informatie stuur een mailtje naar Hanan Aïtlhaj Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief