Unieke samenwerking: Dag van de Rotterdamse Hotellerie

Op 21 november is de eerste editie van de Dag van de Rotterdamse Hotellerie, een inspiratiedag voor docenten en studenten van het Zadkine Horeca College. De Dag van de Rotterdamse Hotellerie is een unieke samenwerking tussen de Rotterdamse Hotel Combinatie en Zadkine.

De dag is in het leven geroepen om het imago van horeca te verbeteren en studenten uit te nodigen een carrière te starten in de horeca. Verder is het de bedoeling om met de Dag van de Rotterdamse Hotellerie onderwijsvernieuwing te stimuleren. De editie van dit jaar is een pilot, uitsluitend bedoeld voor de studenten en docenten van het Zadkine Horeca College. De intentie is om dit initiatief uit te breiden in komende edities.

Workshops

In een serie van acht unieke workshops leren bezoekers alles over de laatste trends in de gastvrijheidssector. De workshops worden gegeven door de beste hoteliers in Rotterdam. De volgende thema’s staan op het programma: ondernemen, gastvrijheid, solliciteren, gasten vermaken, samenwerken en management. 

Erkenningsdiploma

Daarnaast krijgen de studenten en docenten een exclusieve kijk achter de schermen van de hotels. Door middel van een rondleiding en de verhalen van de medewerkers, ervaren zij wat het dagelijks werken in deze hotels betekent en wat de hoogtepunten en de uitdagingen zijn. Aan het eind van de dag ontvangen de studenten een erkenningsdiploma waarmee ze een streepje voor krijgen in het sollicitatieproces bij een van de bedrijven.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief