De Regio Klankbordgroep Zuid-Holland feliciteert Hotel New York met titel beste leerbedrijf SBB van de provincie Zuid-Holland!

Op 1 juli maakte SBB de provinciale winnaars bekend van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019. De provinciale winnaars strijden nu verder om de landelijke titel. Hotel New York Rotterdam by Westcord is als provinciewinnaar uit de bus gekomen voor de sectorkamer Voedsel Groen en Gastvrijheid.

beste Leerbedrijf20190711 1416040

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Voordrachten
Tot en met 30 april 2019 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Alle voordrachten werden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.

Provinciale winnaars
Uit een recordaantal van 1.600 voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen.

Finalisten
De sectorkamers jureren nu de winnaars. Zij benoemen de acht allerbeste leerbedrijven en praktijkopleiders. Deze zestien finalisten strijden om de titel beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019 van Nederland.

Finale
Maandag 18 november organiseren SBB en de MBO Raad de Dag van het mbo. Hier worden de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Ook kiest een jury de beste mbo-student van Nederland.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief