Stage eerstejaars studenten

De Horeca is hard geraakt door de Corona Crisis. Voor velen van u is het een zware tijd. Een tijd waarin het vak van Horeca Ondernemer niet of nauwelijks uitgevoerd kan worden en dat raakt aan alle kanten. Wij hopen van harte dat het u als persoon en als ondernemer lukt om het hoofd boven water te houden.

Er is gelukkig een enigszins gunstige ontwikkeling nu de regering heeft besloten dat de Horeca vanaf 1 juni aanstaande weer voorzichtig haar deuren weer mag openen. Dat we er nog lang niet zijn lijkt duidelijk want d.m.v. de 1,5 meter regel wordt een behoorlijke beperking opgelegd. We hopen dan ook van harte dat de versoepeling zich binnen afzienbare tijd zal voortzetten.

Vanuit onze opleiding Horeca Management hebben we eveneens vele aanpassingen moeten verrichten ten gevolge van de crisis. Met name de praktijkvakken hebben hier onder geleden. Afstandsleren is het nieuwe devies. Voor de theorievakken lukt dit heel aardig echter de praktijk ligt nagenoeg stil. Stages die aan de gang waren zijn na de uitbraak van de corona crisis noodgedwongen stilgelegd en dat was voor onze studenten en voor de bedrijven waar wij een goede relatie mee onderhuden een flinke aderlating.

Nu de horeca weer langzaam op gang gaat komen vanaf 1 juni doemt de vraag zich uiteraard ook vanuit onze opleiding op of er een mogelijkheid bestaat dat ook weer stageplekken aangeboden kunnen worden. onze eerstejaars studenten zouden vanaf half mei hun stage van 380 uur gaan lopen. We hebben dit aan moeten passen naar een stage van 1 juni tot 12 juli en een stageduur van 240 uur.

Zoals bekend bij de bedrijven die al eerder stagiaires vanuit onze opleiding een plek hebben geboden, krijgen de studenten opdrachten mee vanuit onze opleiding die tijdens de stage volbracht dienen te worden. Daarbij doen wij een beroep op onze stagebedrijven voor wat betreft begeleiding van onze studenten. Uiteraard vindt er ook begeleiding plaats door onze stagebegeleider dhr. Huizinga.

Wellicht is het zo dat u al benaderd bent door één van onze studenten of is het zelfs zo dat u al een stageplek aangeboden heeft en er een pirincipe overeenkomst is voor de stage. Dat stellen wij zeer op prijs!

Mocht het zo zijn dat u als bedrijf een stageplek aan wilt en kunt bieden aan een student en dit nog niet kenbaar gemaakt hebt dan kunt u dit doen door contact op te nemen met  dhr. Huizinga (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31651322574). U kunt de vacature ook rechtsreeks aan hem mailen.

Tot slot wensen wij u allemaal heel veel sterkte voor de komende periode en hopen we van harte dat de weg die ingeslagen wordt vanaf 1 juni snel een positief vervolg zal krijgen.

 

Met vriendelijke groeten,

Dhr. L.Ruijters

Opleidingsmanager

Horeca College

Zadkine Horeca College

T : +31889451552

M: +31651966248

E  : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.zadkine.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief