Regio Rijnmond start campagne om tekorten stageplaatsen op te lossen! Doet u mee?

Het onderwijs, werkgevers en de overheid in de regio Rijnmond slaan de handen ineen voor de ruim 4.000 mbo-studenten die dringend op zoek zijn naar een stage. 18 januari startte onder meer via www.stage010.nl een campagne, waarin bedrijven wordt opgeroepen om stageplekken aan te bieden.

De campagne is een initiatief van mbo-opleiders Albeda, Zadkine, STC en Techniek College Rotterdam samen met SBB, de gemeente Rotterdam en de werkgeversorganisaties MKB Rotterdam Rijnmond en VNO-NCW Rotterdam. De komende weken worden werkgevers actief benaderd om stageplekken te bieden aan mbo-studenten uit de regio Rijnmond.

Tekorten in diverse functies

Jaarlijks beginnen in de regio Rijnmond 20.000 mbo-studenten in februari aan hun stage. Door de coronacrisis zijn er met name tekorten in functies als verpleegkundige individuele gezondheidszorg, mbo-verpleegkundige, helpende zorg en welzijn, assistent-verkoper, verkoper, expert IT systems and devices, kok, medewerker, coördinator of manager in logistiek en havenlogistiek, leidinggevende travel en hospitality, assistent constructie, juridisch-administratief medewerker en sport- en bewegingsleider.

Stage010.nl

Op de campagnewebsite www.stage010.nl vinden bedrijven informatie over de actie en de mogelijkheden en voorwaarden die er voor bedrijven zijn om stageplekken te kunnen aanbieden. Om een mbo-student te plaatsen is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat het bedrijf een erkend leerbedrijf is. Ook worden erkende leerbedrijven opgeroepen om hun beschikbaarheid te verruimen.

Quotes van betrokken partijen

Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme: “Ook binnen de gemeente Rotterdam proberen we zoveel mogelijk stageplekken voor Rotterdamse studenten te creëren. Ik roep werkgevers in de stad en regio op om ons voorbeeld te volgen. Er is een groot tekort aan stageplaatsen. Help alsjeblieft mee! Studenten van nu zijn de werknemers van de toekomst!”

Philippe Raets, voorzitter College van Bestuur Zadkine: “Een mbo-student moet ieder jaar stage lopen. Dat betekent dat we als Zadkine alleen al jaarlijks 17.000 stageplekken nodig hebben. Door de coronacrisis zijn duizenden stageplekken per jaar gewoon niet te vinden. Maar we zitten er op z’n Rotterdams in. Het doel is dat zo min mogelijk studenten studievertraging oplopen. Daar gaan we echt voor. Daarom ben ik trots dat we, samen met sterke partners, mede-initiatiefnemer zijn van Stage010.”

Petra van Lange, lid College van Bestuur STC Group: “Het opleiden van vakmensen kan niet zonder stages. Ook in coronatijd, of misschien wel juist in coronatijd zijn die stages extra belangrijk. Geef ook deze generatie vakmensen in opleiding een stageplek. Voor hun toekomst, maar ook voor de toekomst van onszelf en onze regionale economie.”

Ron Kooren, voorzitter College van Bestuur Albeda en bestuurder VNO-NCW Rotterdam-Rijnmond: “Geen jongeren aan de kant, geen stage onbenut! Laten we ervoor zorgen dat ook deze generatie kan doorleren!”

Pieter van Klaveren, voorzitter MKB Rotterdam Rijnmond: “De beste werknemers hebben eerst stage gelopen bij die ondernemers. Je weet wat je in huis haalt en je leert elkaar echt kennen! Dit is een van de voordelen van het bieden van een stageplek, naast natuurlijk de maatschappelijke bijdrage.”

Hannie Vlug, directievoorzitter SBB: “Zonder stageplek kunnen mbo-studenten, de vakmensen van de toekomst, niet afstuderen. Daarom zetten wij als SBB graag onze expertise in. Wij zetten alles op alles om zoveel mogelijk stageplekken te realiseren in deze moeilijke tijd.
Meer weten over het actieplan van SBB? Of hebt ú ruimte voor een student? s-bb.nl/helpt

1920 5

Bron: www.s-bb.nl 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief