MKB Rotterdam Rijnmond stimuleert creëren stageplaatsen met Subsidiemogelijkheden

Subsidiemogelijkheden MKB bedrijven bij plaatsing MBO-stagiaire(s)

Vanwege de Corona-crisis zijn er grote zorgen over het aantal (kwalitatieve) stageplaatsen en leerbanen voor MBO-studenten. Momenteel zijn nog 4000 MBO-studenten uit de regio Rijnmond opzoek naar een stageplaats! Voor MBO-studenten is leren in de praktijk een cruciaal onderdeel van de opleiding om hun vak te leren.

De impact van Corona op stages en leerbanen voor MBO-studenten is enorm. Het MKB is een belangrijke ‘leverancier’ van stageplekken, maar is ook hard getroffen door Corona, waardoor het minder makkelijk is voor deze werkgevers om stageplekken aan te bieden. Het werk kan niet of onvoldoende worden uitgevoerd, er is druk op personeel en vaak te weinig begeleidingstijd.

MKB Rotterdam Rijnmond wil werkgevers uit de sectoren waar sprake is van een tekort aan stageplaatsen daarom een éénmalige financiële vergoeding uitkeren van max €1.000,- per bedrijf.

Deze vergoeding kunnen de bedrijven gebruiken voor de begeleiding van stagiaires of voor het uitkeren van een stage vergoeding aan de stagiaires. Op deze manier hopen wij drempels weg te kunnen nemen en ondernemers te overtuigen en te helpen om in deze lastige tijden toch die stageplaatsen te bieden aan de MBO-studenten die dit zo hard nodig hebben.

Voor wie is de subsidie bestemd: voor bedrijven uit de regio Rotterdam Rijnmond die BOL MBO-stageplaatsen uit de moeilijke sectoren* willen aanbieden
Hoeveel bedraagt het subsidiebedrag: €1.000,- per bedrijf

Wat moet ik doen: contact opnemen met MKB Rotterdam Rijnmond via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 010-2620375.

Meer informatie: Meer informatie over stageplaatsen is te vinden op Stage010.nl

* Waar zijn de tekorten?

Momenteel is de grootste stijging van de tekorten met name in beroepen zoals: Verpleegkundige individuele gezondheidszorg, MBO-verpleegkundige, helpende zorg & welzijn, (assistent) verkoper, expert IT & devices, kok, medewerker, coördinator of manager in (haven) logistiek, leidinggevende travel en hospitality, assistent constructie, juridisch administratief medewerker en medewerkers sport & bewegen.

Wil je meer weten over de kerntaken van deze beroepen ga dan naar:

logo MKB Rotterdam Rijnmond

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief