Voor de 17e keer in successie docenten van het Zadkine Horeca College op studiereis met Rotterdamse Restaurateurs.

Onder de noemer van “Sternfressers” zijn de in afgelopen week een drietal docenten van het Zadkine college met een groep van Rotterdamse restaurateurs van topniveau uit de Rotterdamse regio afgereisd voor een studiereis op Topniveau. 

Deze reis die inmiddels voor de 17e heeft plaatsgevonden is inmiddels  een vaste traditie van topkoks en gastheren die in  samenwerking  met docenten van het Zadkine Horeca college om uw kennis blijvend te vergroten door toonaangevende restaurants en wijnhuizen binnen Europa bezoeken. 

Normaal worden studenten vanuit de horecavak- en management opleidingen ook uitgenodigd voor deze reis maar vanwege de coronaperikelen en de beperkingen van COVID  19  is het programma dit jaar helaas zonder de nieuwe Horeca generatie  uitgevoerd.

Vanzelfsprekend voor deze mogelijkheid volgend jaar weer aangeboden aan alle studenten van het Zadkine Horeca College

De start was in Luxemburg bij wijnhuis Bernard Massard (zie foto) die dit jaar 100 jaar bestaan

De groep werd hartelijk ontvangen en getrakteerd op een proeverij bestaande uit  19 verschillende cuvéés van dit prachtige wijnhuis. ’s Avonds  werd  he twee sterren diner restaurant Esplanade zie foto hieronder)  in Saarbrücken bezocht en en kregen ze een food and winepairing voorgeschotled zoals verwacht. 

De 2e dag gin de reis naar Dokter Loosen en werden ze verast met een  proeverij en een kaasplateau en charcuterie plank met desembrood. 

Op de laatste werd wijnhuis j.j. Prüm aangedaan voor een afsluitende wijn proeverij in een klassieke huiskamer in het woonhuis van de familie Prüm waar  fantastisch mooie en lekkere wijnen geproefd  Ook op de laatste avond werd er nog een glaasje  genuttigd en een  vorkje  geprikt in Das Weinhaus in Trier. Voldaan en met nieuwe kennis over o.a. Riesling en culinair uit eten ging men vervolgens huiswaarts. 

Volgend jaar weer!

Interesse om mee te doen neem contact op  met de docenten van het Zadkine Horeca College

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief