Skip to main content

Zilver in Italië voor Albeda: Teamwork makes the dream work!

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 14 mei 2024

Drie gedreven studenten van Albeda Horecacollege en Albeda Travel & Leisure College reisden met hun begeleiders af naar Bologna voor de internationale vakwedstrijd 'Bartolomeo Scappi'. Het werd een succesvolle reis, want naast de waardevolle ervaring behaalden ze de 2e plek bij de food & drink exposition!

Tijdens dit onderdeel kregen studenten Marith, Sophie en Cameron de opdracht om Nederland te verkopen. Ze creëerden een totaalbeleving door gasten te ontvangen in een zelf ingerichte Nederlandse 'huiskamer'. Met foto's van toeristische attracties en verhalen uit de omgeving bootsten ze de regio Rotterdam na. Natuurlijk was er ook genoeg lekkers te proeven, zoals kaas uit Gouda, stroopwafels, Wilderland thee, Vuurzee bier, micro herbs van Koppert Cress en meer.

Hoewel Marith, Sophie en Cameron ook individueel streden in hun eigen ambachten: Koken, Cocktails en Reizen, vielen ze hier helaas niet in de prijzen. Voor de studenten en hun begeleidende docenten Stefan Everaarts, Ferdi Munts en Siham Yakoubi was het echter een prachtige ervaring. "Naast het winnen van zilver hebben onze studenten een waardevolle ervaring opgedaan, kennis vergaard en internationale vriendschappen gesloten. Ook voor ons is het een belevenis om hier te zijn. Buiten het coachen van onze studenten namen we deel aan netwerkmomenten om samenwerkingen tussen Europese scholen aan te moedigen,’’ vertelt docent Ferdi Munts.

‘’Na afloop van de wedstrijden was er gelukkig ook nog tijd om samen de cultuur van Bologna te ervaren en te genieten van heerlijke antipasti en pasta! Dit vormde een prachtige afsluiting van onze reis naar Italië, waar we niet alleen culinaire en toeristische hoogtepunten hebben beleefd, maar ook waardevolle herinneringen hebben gemaakt buiten de wedstrijden."