Skip to main content

Samenwerking tussen Albeda, Deltion College en ROC Midden Nederland stimuleert facilitaire opleidingen

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 27 juni 2024

Op dinsdag 14 mei 2024 vond de eerste van een reeks van drie samenwerkingsdagen plaats tussen het Deltion College, ROC Midden Nederland en Albeda Facilitair & Veiligheidscollege. Deze dagen zijn speciaal georganiseerd voor tweedejaarsstudenten van de opleiding Facilitair leidinggevende.

De samenwerkingsdagen zijn het initiatief van drie enthousiaste docenten van de opleiding Facilitair leidinggevende van de verschillende roc's. Ze vroegen zich af waarom er wel dagen zijn voor docenten om samen te komen, maar niet voor studenten. Het hoofddoel van deze dagen is dan ook om studenten nieuwe ervaringen te bieden, hun horizon te verbreden, hen te leren netwerken en contacten te leggen voor de toekomst en om te werken aan diverse competenties zoals flexibiliteit, aanpassingsvermogen en zelfvertrouwen. Bovendien biedt het extra verdieping binnen de opleiding.

Tijdens de eerste samenwerkingsdag stond kennismaking en netwerken centraal. De studenten begonnen met een workshop over drijfveren, waarbij ze werden uitgedaagd om na te denken over wie ze zijn, wat ze willen en hoe hun toekomst eruitziet. Vervolgens genoten ze van een lunch en kregen ze een rondleiding door het gebouw. De dag werd afgesloten met een workshop over personal branding, waarbij studenten leerden hoe ze zichzelf kunnen onderscheiden en hun unieke vaardigheden en talenten kunnen benadrukken in hun CV en LinkedIn-profiel.

Op 28 mei staat de tweede samenwerkingsdag gepland bij het Deltion College, waar de studenten een bezoek brengen aan de Luitenant-kolonel Tonnetkazerne van de landmacht. Hier leren ze meer over gebouwbeheer, brandveiligheid, beveiliging en milieu binnen defensie. Vervolgens gaan ze op 18 juni naar ROC Midden Nederland, waar ze meer te weten komen over de toekomst van facilitaire dienstverlening en het gebruik van AI binnen facilitair beheer.

"Dit programma biedt een uitdagende en leerzame ervaring voor alle facilitaire studenten en markeert een fantastische samenwerking tussen de roc's. Het legt echt de verbinding tussen studenten, docenten en het bedrijfsleven door heel Nederland'', vertelt docent Nikki Kruijer trots.