• Contact

    Rob Lionarons

    Jan Rijksen

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    06 22977945

  • Contact

pdf Arbeidsovereenkomsten leerlingen Populair

Door 937 downloads

Download hiernaast het meest recente model arbeidsovereenkomsten voor leerlingen.
Download hier een arbeidsovereenkomst voor leerlingen om zelf in te vullen (nieuwe cao horeca)

Het leerbedrijf geeft een (schriftelijke) arbeidsovereenkomst aan de student. Het leerbedrijf gebruikt hiervoor een speciale arbeidsovereenkomst voor leerlingen, zoals deze is opgenomen in cao horeca 2020. De schoolinstelling hoeft niets te doen, het gaat hier immers om een arbeidsovereenkomst tussen een werkgever (het leerbedrijf) en een werknemer (de student).

Let op: de arbeidsovereenkomst en de POK (praktijkovereenkomst) zijn aan elkaar gekoppeld. Als één van de twee overeenkomsten wordt beëindigd zal ook de andere overeenkomst automatisch eindigen. Uitzonderingen staan in de cao.

Een arbeidsovereenkomst voor een leerling heeft een maximale duur van 1 jaar. De einddatum van een POK is uiterlijk 31 juli 2021.

Opzegtermijn: in een jaarcontract mag een opzegtermijn worden opgenomen. Dit is niet verplicht. 

Een nul uren contract is voor studenten bij het Albeda Horecacollege niet toegestaan: dit staat in de Wet Educatie Beroepsonderwijs artikel 7, waarin staat beschreven dat 60% van de studieduur of meer een praktijkgedeelte moet bevatten. Als je gaat rekenen is dat per opleiding verschillend maar meestal is dan de minimale ondergrens ongeveer 20 uur per week. De arbeidsovereenkomst voor leerlingen moet voor minimaal 20 uur en maximaal 32 uren per week (exclusief de 6 schooluren) zijn.

Meer informatie over de verschillende overeenkomsten vindt u in de BPV-informatiegids.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief