• Contact

  Arie Jacob Brokking

  Arie Jacob Brokking

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  06 34554996

 • Contact

Opleidingsinformatie

Wat ga je leren?

In de opleiding Manager/Ondernemer Horeca, ook wel bekend als Middelbare Hotelschool, leiden we je op tot leidinggevende in een restaurant of hotel. Ook kun je met dit diploma een eigen (horeca)onderneming beginnen. We leiden je allround op, waardoor je overal binnen het bedrijf kunt meewerken. 

Je volgt verschillende vakken die allemaal van belang zijn binnen de horeca, zoals: voedingsleer, warenkennis, menuleer, haccp-eisen, kwaliteitszorg, onderhoud, huisvesting, logistiek, recht, marketing, personeelsmanagement, bedrijfseconomie, administratie en natuurlijk ook schoonmaak. Een breed pakket dus. Dit allemaal voor een goedlopende horecazaak. We begeleiden je tijdens de opleiding persoonlijk. Iedere student krijgt een coach toegewezen. Wekelijks kom je samen met je coach en bespreek je hoe het gaat met de studie.

Hoe ziet de opleiding eruit? Je werkt aan projecten en volgt trainingen over de vaktechnische aspecten van de opleiding zoals koken, serveren of een receptie organiseren. Je werkt veel in de praktijk. In het derde jaar werk je bijvoorbeeld tien weken als medewerker Leidinggeven en Organiseren in onze praktijkruimtes op school en de leerwerkplekken daarbuiten. In het laatste jaar stel je een ondernemingsplan op. Wanneer je het plan met succes hebt weten te verdedigen is het tijd voor je eindstage. Je loopt twintig weken stage in een hotel in binnen- of buitenland. De stage sluit je af met een marketing-actieplan.

Vooropleidingseisen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3

https://mborijnland.nl/opleiding/horeca/manager-ondernemer-horeca/

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief