Skip to main content

Martin Huizinga

Zadkine Horeca College

Gastronoom / sommelier

Tijdens de opleiding Gastronoom/Sommelier staat proeven centraal. Je leert over de verschillende smaken van wijnen, de druifsoorten en over de regio's waar de wijnen vandaan komen. Maar je leert ook alles over gerechten en welke ingrediënten er worden gebruikt. Zo weet jij precies welke wijn het beste bij een gerecht past. 

BREDE KENNIS

Om meer te weten over de verschillende gerechten volg je een deel van de lessen samen met studenten van de opleiding Gespecialiseerd Kok. Zo krijg je een beter beeld over hoe gerechten gemaakt worden en welke wijn daarbij past. Gastvrijheid is in deze branche belangrijk en daarom leer je hoe je om moet gaan met klanten.

DOORGROEIEN

In deze functie kun je doorgroeien tot restaurantmanager en stuur jij een team aan. Om je hiervoor klaar te stomen, krijg je ook les in leidinggeven en krijg je managementvakken. 

 

WAT GA IK DOEN?

Je leert alles over verschillende soorten wijnen, welke wijn bij welk gerecht past en hoe je een wijnkaart opstelt. Ook leer je alle details van een menu toe te lichten en hoe je de perfecte culinaire sfeer creërt voor je gasten. 

Je leert alles over gastheerschap en hoe je moet leidinggeven aan een team. Daarnaast volg je ook commerciele vakken en leer je hoe jij de beste wijn inkoopt.De opleiding Gastronoom/Sommelier bieden wij aan als BBL opleiding en duurt afhankelijk van jouw vooropleiding 1 tot 3 jaar.

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je werkt minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf waar je nieuwe technieken leert en jouw vaardigheden verder ontwikkeld. Je komt één dag in de week naar school. 

 - Klik hier voor informatie over de opleiding Gastronoom/Sommelier >>>  Niveau 4 BBL

 

Documenten

pdf BPV opdrachten GAS B1 K1B1 K2P3 K1P3 K2P3 K3 1v1 Populair

Door 1503 downloads

Zodra er een nieuwe techniekenlijst in examenwerk wordt gepubliceerd zal deze door onze opleiding in gebruik worden genomen.

Het keuzedeel Wijnkennis 2 is een van de pareltjes binnen deze opleiding. 

pdf Takenkaart Niveua 4 Gas 1 Populair

Door 747 downloads

Deze takenkaart zal worden vervangen zodra er in examenwerk.praktijkbeoordelen.nl een nieuwe takenkaart is gepubliceerd.